Kalastus

Perhostajia Alta-joella kivenheiton päässä leirintäalueelta


Kalastus on yksi suosituimmista aktiviteeteista Altassa ja koko Finnmarkin alueella.
Valitettavasti lohen kalastus Alta-joessa on voimakkaasti säännösteltyä ja luvat täytyy hankkia jo talvella. Syyskuun kahdella ensimmäisellä viikolla olevaan meritaimenen pyyntiin on mahdollista saada lupia myös paikan päältä, naapurissamme olevasta yrityksestä. Lisätietoja Alta-joessa kalastamisesta löytyy sivuilta www.altalaks.no.
Lähiseudulta löytyy lukuisia muita lohi- ja taimenjokia, joihin lupia on helpommin saatavilla.
Finnmarkin sisävesiluvalla pääset kalastamaan vapaasti lähes kaikkia läänin alueella sijaitsevia jokia ja järviä, lukuunottamatta lohipitoisia vesistöjä. Kalastusluvan voi lunastaa internetissä, tekstiviestillä tai paikallisesta myyntipisteestä (mm. G-sport Hammari As). Internetistä ostetut luvat ovat halvimmat, esim. 3 vrk kortti vuonna 2014 maksoi 220 NOK/hlö. Tekstiviestillä lunastettu lupa maksaa 10 NOK enemmän (vain 3 vrk:n lupa) ja paikalliset korttimyyjät veloittavat 55 NOK suuruisen lisämaksun. Lue lisää sisävesikalastuksesta osoitteessa www.fefo.no.

Meressä kalastamiseen ei tarvita erillisiä lupia ja rannoilta saa vapaasti heitellä (tietenkin huomioiden yksityisalueet) tai voit vuokrata veneen, jolla pääset isommille apajille.
Varmimman saliin saat lähtemällä opastetulle kalastusretkelle. Lähin pienvenelaituri on Bossekopissa, 4 km päässä leirintäalueelta. Kalastusretkiä ja veneen vuokrausta tarjoaa ainakin Alta Havfiske.

Auringon sillalla sillan alla

Alta-jokeen laskeva Eibyelva tarjoaa elämyksiä