Aktiviteetit alueella ja ympäristössä

Leirintäalueen keskellä on lapsille keinuja ja keinulauta, liukumäki ja karuselli.

Pihassa on vapaasti lasten käytettävissä 3 polkuautoa ja pienimmille tarkoitettu kolmipyöräinen polkupyörä.

Lainattavana on muutamia polkupyöriä, myös 2 lasten polkupyörää, joilla pääset tutustumaan ympäröivään luonnonläheiseen maalaismaisemaan lähemmin. Heti alueeltamme pääset pyörätielle, jota pitkin pääset nopeasti ja turvallisesti tutustumaan myös keskustan nähtävyyksiin.


Tv-huoneessa on erilaisia lautapelejä, mm. korona- ja fortunapelit sekä mölkky- ja petanque-pelit.

Liikunnanjanoisille löytyy muutaman sadan metrin päässä leirintäalueelta koulualue, jonka läheisyydessä olevia liikuntapaikkoja, koripallo-, lentopallo- ja jalkapallokenttiä sekä leikkipuistovälineitä voi kesäaikaan vapaasti käyttää.


Sami-siida

Leirintaläueemme läheisyydessä, noin 300 metrin päässä on Sami-Siida,

poroelinkeinoon pohjautuva museo- ja ravintola-alue.
Alueella on on saamelaiskulttuuria esittelevä museo, matkamuistomyymälä ja upea ravintola, jossa voit nauttia paikallisia pororuokia, kahvia tai janon sammuttamiseksi muuta juotavaa. Ravintolassaja alueella olevassa kodassa on A-oikeudet. Sami-siida on avoinna päivittäin.

Nähtävyydet

Altasta ja sen ympäristöstä löytyy monia näkemisen ja kokemisen arvoisia nähtävyyksiä ja luontokohteita.

Alta museo

Alta-museo sijaitsee kauniilla paikalla meren rannalla lahden pohjukassa. Museolla on kesällä 2013 valmistuneet uudet näyttelytilat sekä ainutlaatuiset kalliopiirrokset ulkona museoreitin varrella.
Museolta löytyy myös monipuolinen ja laadukas matkamuistomyymälä sekä kahvila, josta on upea näköala vuonolle.


Nordlyskatedral on keväällä 2013 valmistunut arkkitehtuuriltaan mielenkiintoinen Revontulikirkko aivan Altan keskustassa. Altassa on myös muita mielnkiintoisia kirkkorakennuksia.

Nordlysbadet on uudehko, iso uimahalli kuntosaleineen Altan keskustassa.

Amfi-center, Handelsparken ja Park-center ovat ydinkeskustan liikekeskuksia joista löydät kaiken tarpeellisen mitä matkallasi tarvitset sekä tuliaiset kotiin vietäväksi.

Juhlsin hopeapaja

Juhlsin hopeapaja Kautokeinossa, 120 kilometriä Suomen suuntaan, on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka.
Maantie jo itsessään on alkutaipaleen kanjoneineen nähtävyys ja paikan päällä jokitörmällä sijaitseva rakennus on on kuin taideteos. Rakennuksen sisällä on  yllin kyllin ihasteltavaa ja ihmeteltvävää.
Arkipäivisin pääset seuraamaan hopeaseppien työskentelyä ja myymlästä löydät niin matkamuistot kuin tuliaisetkin.

Tirpiz-museo sijaitsee Kåfjordissa  n. 15 km päässä Altasta. Museossa on runsaasti kuvia, esineitä ja tietoa toisen maailmansodan aikaisen Saksan suurimman sotalaivan kohtalosta. Tirpiz-laiva piilotteli pitkään Kåfjordin vuonossa.

Haldde-tunturin huipulla sijaitsee Norjan vanhin, jo vuosia käytöstä pois ollut observatorio. Rakennus on mielenkiintoinen, vanha kivirakennus, jota on viime vuosina kunnostettu. Hyväkuntoiselle hieno patikointi-ja retkikohde. Kunnantoimistolata saa maksutta avaimen, jolla pääsee sisälle rakennuksiin.
Pienemmässä rakennuksessa on kerrossänkyjä ja keittomahdollisuus, joten siellä voi myös yöpyä.

Rakennukset jossain siellä kaukana, matkaa ehkä 6 km

Määränpää jo melko lähellä

Näkymä ylhäältä

Maisemaa observatorion kupeelta

Alta-kanjoni

Alta-kanjoni

Alta-kanjoni on Pohjois-Euroopan suurin kanjoni, johon pääset tutustumaan patikoiden tai opastetulla jokiveneristeilyllä.
Jokiveneristeilyjä järjestetään mm. Sorrisnivasta, johon alueeltamme on matkaa n. 5 km.

Patikoimalla kanjonin reunalle pääset kahta eri reittiä. Sautsossa sijaitsee Alta-pato, josta kanjoni alkaa.
Padolle vie tie, mutta loppupäästä se on puomilla suljettu, joten loppumatka,  n. 7 kilometriä suuntaansa, täytyy taivaltaa jalkaisin tai polkupyörällä.
Toinen reitti kulkee Gargian kautta, patikointimatkaa sieltä kertyy saman verran kuin Sautsossakin. Täällä polku kulkee suo-ja metsämaiseman läpi.

Alta-kanjoni jokiveneristeilyllä

Jokivene, lähtö Sorrisnivan rannasta

Putous matkan varrella